Hjälp med Franskan

Behöver man som förälder kunna franska för att hjälpa till?

Man behöver inte alls känna som förälder att man själv måste kunna franska när ens barn gör det språkvalet. I år 6 lägger jag upp alla glosor på glosor.eu där eleven kan träna läxan på många roliga sätt, ex. hänga gubbe, bilspel, memory, mah jong och vanligt online förhör. Man kan även skriva ut egna test med facit och testa sig själv om man skulle vilja det. Här ser du ett exempel på en av läxorna i år 6. Välj vilket spel du vill testa! Man kan också klicka på orden för att höra hur de låter på franska.

När eleven sedan börjar år 7 och får låna en dator av kommunen jobbar vi mycket med webben ex. länkar till uttal och glosträning som eleven kan jobba med själv eftersom övningarna är självrättande. Jag jobbar med en lektionsblogg i år 7-9 där jag även gör inlägg för franska år 6 där man hittar extra övningar för den som är nyfiken på att träna mer. 


En stor fördel med franskgrupperna är att de sällan blir alltför stora. Sammanhållningen blir tajt och varje enskild elev hinner få mycket tid av mig som lärare under lektionerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.